Alegerea centralei termice
Coșul meu  (gol) 0.00 Solicita pret
Coșul meu  (gol) 0.00 Solicita pret
Coșul meu  (gol) 0.00 Solicita pret
Coșul meu  (gol) 0.00 Solicita pret

Centrala termică trebuie aleasă în funcție de mai multe criterii tehnice care au în vedere în primul rând necesarul de energie al locuinței: suprafața și volumul spațiului ce trebuie încălzit, numărul de consumatori de apă caldă menajeră, numărul de băi și de bucătării și gradul de izolare al locuinței. Astfel cele mai importante 5 criterii de alegere a unei centrale termice sunt:

 • Capacitatea centralei termice de furnizare a apei calde

  Producerea de apă cladă menajeră depinde în principal de puterea termică a centralei și se măsoară prin debitul obținut în litri/minut la o diferență de temperatură (DT) între apa rece din rețea și apa caldă de la robinet de 30 – 350 C . Cu cât puterea centralei este mai mare cu atât debitul de apă cladă menajeră va fi mai mare, și astfel numărul de consumatori simultani, mai mare. Este bine de știut că debitul maxim al unui robinet este de 10 – 11 l/min, iar la o pară de duș este de 7 – 8 l/min. De aceea, pe timp de iarnă, pentru 2 consumatori simultani (1 duș și 1 robinet) puterea centralei trebuie să fie cel puțin 28 – 30 KW. Pentru un confort sporit, există posibilitatea ca pe lângă centralele mixte (care produc apă caldă în regim instant), să alegem centrale cu boiler încorporat (rezervor de acumulare apă cladă menajeră încorporat în centrală) sau centrale care produc doar încalzire, iar producerea de apă caldă făcându-se prin cuplarea acestora la un boiler indirect (cu schimbător de căldură tip serpentină). Cu cât volumul de apă caldă stocat este mai mare cu atât confortul și utilizarea de către mai mulți consumatori simultani crește.

 • Randamentul și eficiența energetică a centralei termice

  Pentru un randament și o eficiență ridicată se poate opta pentru o centrală termică în condensare. Principala diferență între cele 2 tipuri de centrale (centrale clasice și centrale în condensare) o constituie eficiența energetică: centralele clasice au o eficiență (randament) de până la 92-94 % (în funcție de model), iar cele în condensare ajung la o eficiență de 107-109% datorită componentelor speciale ce permit recuperarea căldurii din condens. Aceasta se traduce printr-un consum mai mic de combustibil (cu până la 35%) pentru producerea aceleiași cantități de căldură. Centralele în condensare pot funcționa pe orice tip de instalație de încălzire: prin radiatoare sau prin pardoseala (cu agent termic la temperatură ridicată sau la temperatură joasă). Practic, diferența de preț dintre centrala clasică și cea în condensare (din aceeași gamă și de aceeași putere) se amortizează în aproximativ 3 ani, iar dacă ținem cont că durata medie de viață a unei centrale este de 10 ani, în toată această perioadă putem economisi mai mult de jumătate din prețul unei centrale noi.

 • Sistemul de informare și diagnoză

  În acest fel poate fi consultată permanent starea de funcționare a echipamentului. Datorită noii tehnologii, centralele moderne dispun de sisteme de informare și de autodiagnoza care ajută la verificarea în permanență a stării de funcționare a centralei. Informarea și autodiagnoza se pot face fie cu text în clar, fie prin coduri sau combinație de leduri. Acest lucru este folositor atât utilizatorului echipamentului cât și instalatorului care montează centrala sau tehnicianului de service care execută lucrările de revizie și intreținere ale centralei, micșorând în acest fel substanțial timpul de intervenție.

 • Siguranța în exploatare (protecție la îngheț, evacuarea gazelor arse, etc)

  Siguranța în exploatare este cea mai importantă măsură luată de către producătorii de centrale termice, și de aceea centralele moderne oferă siguranță în exploatare din toate punctele de vedere: siguranța la lipsa gazului (protecție asigurată prin electrodul de ionizare), protecție la lipsa apei în instalație (prin senzor de presiune, presostat de minim sau sonde de temperatură), siguranța la evacuarea gazelor arse (protecție realizată cu ajutorul ventilatorului și a presostatului de aer), protecție dubla anti-îngheț. De aceea este imperios necesar ca echipamentul să poarte marcajul CE, ceea ce dovedește că acesta a fost testat și verificat în conformitate cu normele Comunității Europene.

 • Garanție și servicii post garanție

  Serviciile de garanție și post garanție constituie un criteriu foarte important pentru alegerea centralei termice. Ciclul de viață al unui astfel de echipament începe din momentul vânzării și cuprinde: punerea în funcțiune, autorizarea funcționării conform prescripțiilor tehnice ISCIR și verificarea tehnică periodică la fiecare 2 ani. Cum durata medie de viață a unei centrale termice depășește 10 ani de zile, este foarte important ca aceste servicii (atât în perioada de garanție cât și în perioada post garanție) să fie asigurate de către firme specializate, autorizate ISCIR și agreate de producător.

 

promotie-clienti-iproexempachete-servicii-promotie-iproexem

intretinere-centrala-termice-iproexem  Verificare Revizie Gaze mic 270x400

 

Like us!

Ofertare

 • Departament tehnic-comercial
 • Ing. Virgil Popa
 • 0728/30.20.90
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Contact

 • Strada Aristide Pascal Nr.2, Sector 3, București
 • 021/230.40.49
 • 021/211.40.44
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Intervenții ↑↓